Glycerite voor minder stress en angst

Glycerite anxiety

Wat is een glycerite?

Een glycerite verschilt van een tinctuur omdat er voor een glycerite geen alcohol wordt gebruikt. Sommige kruiden, vooral bloemen en bladeren, kunnen door alcohol worden beschadigd. De basis van een glycerite is glycerine. Dit is een vloeistof die wordt verkregen uit olie. De glycerine die ik heb gebruikt is volledig plantaardig en is geschikt voor inwendig gebruik.

Waar is deze glycerite goed voor?

Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een zenuwkalmerend kruid dat een directe werking heeft op het zenuwstelsel. Dit kruid staat bekend om zijn stress- en angstverminderende werking en helpt je om te ontspannen. Verder staat het kruid bekend om zijn pijnstillende werking, het vermindert (menstruatie)kramp en bevordert de spijsvertering. Drie kernwoorden die bij de werking van citroenmelisse horen, zijn: stressvermindering, ontspanning en stemmingsverbeteraar.

Haverstro (Avena sativa) staat ook bekend om zijn stress- en angstverminderende werking. Verder helpt haverstro ook bij slapeloosheid en bij nervositeit. Haverstro werkt ook bij griep en verkoudheid. Haverstro heeft tevens een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Drie kernwoorden die bij de werking van haverstro horen, zijn: angstvermindering, immuunsysteem en rustgevend.

Hartgespan (Leonurus cardiaca) draagt bij aan de verbetering van de bloedcirculatie en heeft een ontstekingsremmende werking. Hartgespan heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel en staat ook bekend om zijn ontspannende werking bij vrouwen in de overgang. Het is een rustgevend kruid voor het hart. Drie kernwoorden die bij de werking van hartgespan horen, zijn: rustgevend, bloedcirculatie en stressvermindering.

Hoe gebruik je de glycerite?

Je kan een glycerite gebruiken wanneer je het nodig hebt. De standaarddosering is 2-3 keer per dag 30-60 druppels (1/4 tot 1/2 theelepel) mengen in water en drinken.

Bekijk ook deze leuke reel die ik maakte over de glycerite.

Ingrediënten

Biologische Citroenmelisse (Melissa officinalis), Biologische Haverstro (Avena sativa), Biologische Hartgespan (Leonurus cardiaca), plantaardige hoge kwaliteit glycerine, mineraalwater.

Verkrijgbaar in 30 milliliter en in 50 milliliter
Houdbaarheid 12-24 maanden.
Extractie datum: 15/11/2023.
Uiterlijke houdbaarheid: 15/11/2025.

30 ml = 12,-
50 ml = 15,-

Wil je een flesje bestellen? Stuur mij dan een mailtje: info@hohyoga.nl of een sms op 064169935. Momenteel bezorg ik nog niet dus is het alleen mogelijk om op te halen in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *