Eind september sluit House of Happiness haar fysieke deuren, lees je mee?

Eind september sluit House of Happiness haar fysieke deuren, lees je mee?

Op 16 oktober 2021 opende ik, Jeanine, de deuren van House of Happiness. In minder dan anderhalve maand heb ik een yogastudio opgezet met hulp van verbouwers, een brand designer en een website developer. Achter de schermen heb ik maanden lang keihard gewerkt om de studio de bekendheid te proberen te geven die zij verdient, want het is zo’n heerlijke en fijne plek. Iedereen die er komt zegt hetzelfde: ‘Een warm gevoel, het voelt als thuiskomen, rustgevend, ontspannen.’ En dat is ook precies wat ik met de studio wilde neerzetten.

In deze blogpost neem ik je mee in een meer persoonlijkere benadering waarom ik heb besloten om de fysieke deuren van de studio te sluiten en de vorm waarin HoH blijft voortbestaan. Toen ik het besluit had genomen om te stoppen met de studio, nam ik ook het besluit om niet met House of Happiness te stoppen. Ik sprak uit: ‘De vorm verandert, maar House blijft bestaan.’

Het was een droom die werkelijkheid werd: het openen van mijn eigen yogastudio!! Een droom die in 2018 was ontstaan en al in 2021 werkelijkheid werd. En wat een reis is het geweest! Met vallen en opstaan, proberen en leren, groeien en bloeien, creëren en beleven, ups en downs.

In april begon ik mezelf te bevragen of dit wel mijn manier is, is dit wel de juiste manier voor mij? Om op deze manier les te geven? Om het op deze manier aan te pakken? Waar verlang ik echt naar? Wat wil ik echt? Er kwamen een paar woorden uit deze innerlijke zoektocht: ‘Stabiliteit, zekerheid, structuur en rust.’ Hmm, dacht ik, dat zijn precies de dingen die ik niet ondervind in de studio. De studio geeft mij in alle eerlijkheid geen zekerheid, geen stabiliteit, ook geen structuur en omdat ik geen zekerheid, stabiliteit en structuur ervaar, ervaar ik ook geen rust.

Ik heb in mei het besluit genomen om met de studio te stoppen. Een van de belangrijkste redenen heeft te maken met het financiële aspect. Financieel gezien is het niet rendabel en daar ben ik eerlijk in. De financiële onzekerheid die de studio met zich meebrengt, zorgt ervoor dat ik niet volledig in mijn eigen kracht sta. Natuurlijk geef ik vanuit mijn hart, always & everywhere en het is zo dat ik tot eind september gelukkig nog een buffer heb om de vaste lasten mee te kunnen betalen, maar al met al is het helaas niet rendabel om dit in mijn eentje te doen. Een andere reden dat ik niet door wil gaan met de studio heeft te maken met de verantwoordelijkheden die het met zich meebrengt, het feit dat alle verantwoordelijkheid op mijn schouders rust en ik in mijn eentje verantwoordelijkheid voor iedere keuze en iedere stap in het proces, is te veel om in mijn eentje te moeten dragen. Het heeft de afgelopen tijd veel stress met zich meegebracht.

Ik moest eerlijk zijn naar mezelf en het besluit maken om ermee te stoppen. Diep vanbinnen verlang ik naar zekerheid, structuur, stabiliteit en rust. Tsja, ik ben ook een stier natuurlijk als sterrenbeeld en stieren houden van financiële zekerheid en stabiliteit, dan pas kunnen zij echt in hun kracht staan. Eind mei ontving ik een reading over Gene Keys waarin Leslie zei: ‘Dat jij stabiliteit en zekerheid wilt, klopt helemaal. Dat heb jij nodig om te kunnen geven en om in je kracht te kunnen staan.’ Hehe, dacht ik, klopt als een bus! Ik heb mezelf misschien wel een beetje in de maling genomen door erin te geloven dat ik die vrijheid en onzekerheid zo heerlijk vond, maar diep vanbinnen schreeuwt een stem in mij: ‘Ik wil stabiliteit!! Ik wil zekerheid!! Ik wil structuur!!’ Wellicht heb ik die stem afgelopen maanden onder het tapijt geveegd en gedacht: ‘Structuur? Stabiliteit? Maak dat de kat wijs! Ik wil dit avontuur aangaan!’

En daar ben ik ook echt voor gegaan. Voor het avontuur. Het onbekende. Ik ben er echt volledig ingedoken. Ik heb in het afgelopen jaar zoveel geleerd over ondernemen en over mezelf. Ik ben mezelf echt wel tegengekomen hoor, koppige stier die ik ben!

Het voelt als de juiste keuze. Het is goed zo. Ik heb de afgelopen maanden onwijs veel gegeven. Het is tijd om even wat meer achterover te leunen, zekerheid en stabiliteit op te omarmen en weer mentale rust te vinden. De onzekerheid die het ondernemen met zich meebrengt wanneer je in je eentje een studio runt en de studio als enige inkomstenbron hebt, is echt niet altijd makkelijk. Het is proberen, proberen en nog eens proberen. Kijken wat wel werkt en wat niet.

Daarbij kwam er ook nog een lockdown tussendoor in december en januari en kreeg ik in februari zelf corona. Het waren uitdagende tijden. Daar draai ik niet omheen. De studio samen met iemand doen was geen optie vanwege de overeenkomst. Daarnaast zit mijn volledige energie in de studio.

Minder lessen op het rooster

Ik heb begin juni fantastisch nieuws ontvangen, namelijk dat ik ben aangenomen voor de functie waar ik in mei op heb gesolliciteerd. Vanaf halverwege juni zal ik weer 32 uur in de week gaan werken. Oftewel: structuur, zekerheid en stabiliteit! Ik kijk er heel erg naar uit om weer aan de slag te gaan in een team, om te weten waar ik aan toe ben en om in een bedrijf te kunnen groeien. Ik krijg er kriebels van in mijn buik om met de nieuwe job te starten! Ik ga aan de slag als Recruiter voor de zorgsector. Een vriendin van mij wees mij erop dat ik eens moest kijken naar de vacatures en zodoende raakte ik geprikkeld en voelde ik kriebels in mijn buik bij het lezen van de vacature. Het balletje ging rollen en een paar weken later ontving ik het goede nieuws dat ik was aangenomen.

Om deze reden zal ik minder vaak les geven. Ik heb besloten een beetje te variëren in welke lessen ik blijf geven omdat ik heb gemerkt dat de ene persoon de Feel & Heal les heel fijn vindt en de andere persoon geeft de voorkeur aan de Yin & Nidra.

Op dinsdag geef ik van 19.00-20.00 de Feel & Heal of de Yin & Nidra.

Op donderdag geef ik van 17.00-18.00 de Yin & Tension Release of de Yin & Restore.

Vanaf 21 juli geef ik op donderdag van 18.30-19.30 de Yin & Nidra les.

Mochten deze lessen niet uitkomen in jouw rooster of wil je graag een actievere les op het rooster zien, laat mij dit alsjeblieft weten!! Dan pas ik het rooster wat aan. Ik ben daarin super flexibel en ik denk graag met je mee!

GoodBye Lessen in september

Op 13, 15 en 17 september vinden er Good Bye lessen plaats. 13 september van 19.00-20.30 uur,  15 september van 17.30-19.00 uur en op 17 september van 11.00-12.30 en van 13.30-15.00.

Verwacht voor de laatste keer de fijne wierookgeur, een helende ontspannende yogareis, een sound journey, een kaartje trekken en thee. Je kan jezelf een maand van tevoren inplannen in het rooster via de website, de app of via onefit.

Hoe nu verder?

Ik heb besloten om in de maanden oktober, november en december geen yogales te geven. Het voelt voor mij als de juiste keuze om die maanden te gebruiken voor zelfreflectie en om het wat rustiger aan te doen. HoH blijft bestaan, maar de vorm verandert. Ik weet nog niet in welke vorm. Wellicht geef ik 1x per maand een Yoga Workshop, of een Dag Retreat, of huur ik in de toekomst voor 1 dag in de week een ruimte. Ik weet nog niet hoe de vorm van HoH zal worden in de toekomst en dat besluit wil ik ook nog niet nemen. Ik geloof erin dat de juiste vorm zich tegen die tijd zal aandienen. Mocht je op de hoogte willen blijven van activiteiten die ik in de toekomst zal organiseren, dan kan je het Instagram account volgen: klik hier. Ik moet er wel bij zeggen dat ik momenteel op zoek ben naar een alternatief van Instagram omdat ik niet achter de algoritmes van Instagram sta, maar mocht HoH’s social media gaan verhuizen naar een ander platform, dan zal ik dit uiteraard communiceren op Instagram. De website blijft voorlopig nog bestaan. Mocht dit veranderen, dan zal ik dat uiteraard met je communiceren.

Je kan jouw credits die je nu hebt voor je strippenkaart of abonnement tot 17 september gebruiken. Ik heb ook weer een strippenkaartactie toegevoegd! 6 lessen voor maar 60 euro. Deze vind je hier.

Dankbaar

Ik ben dankvoor voor iedereen die naar mijn lessen is gekomen, voor de mensen die mij als hun docent hebben toevertrouwd, voor iedereen die door weer en wind zijn weg naar de studio heeft weten te vinden. Ik ben dankbaar voor de mensen die hun hart hebben geopend naar mij, voor degenen die hun hart hebben gelucht bij mij en zichzelf kwetsbaar hebben durven opstellen. Ik ben jullie dankbaar. Ik hoop jullie tot halverwege september in de studio te blijven zien.

Roept dit vragen bij je op? Of wil je wat delen?

Ik kan begrijpen dat je misschien wat vragen hebt of dat je iets wilt delen. Dan kan je mij natuurlijk mailen op info@hohyoga.nl. Misschien wil je wel bellen of wil je iets delen over de tijd die je hebt beleefd in de studio. Je bent natuurlijk ook welkom om een review achter te laten: klik hier.

Ik weet niet waar ik naartoe ga, maar ik ben onderweg.

In liefde,

Jeanine

 

Before
Before
Before 1
Before 1
WhatsApp Image 2022-06-07 at 9.57.05 AM (2)
hoh
WhatsApp Image 2022-06-07 at 9.57.05 AM (4)
WhatsApp Image 2022-06-07 at 9.57.05 AM (3)
WhatsApp Image 2022-06-07 at 9.57.05 AM (5)
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
previous arrow
next arrow

4 gedachten over “Eind september sluit House of Happiness haar fysieke deuren, lees je mee?

  1. Lieve Jeanine.
    Ik heb vol aandacht jou mooie verhaal gelezen.
    Wat een stap om zo vanuit het volgen van jou hart deze beslissing te nemen.
    Wens jou stabiliteit ,rust en structuur toe in de nieuwe vorm van jou leven.
    Liefs Monique.

  2. Een flinke zoektocht voor je. Maar zo te lezen met een goede uitkomst. Als mede-Stier kan ik me er goed in verplaatsen. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en dank voor je aanwezigheid op het Noordereiland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *