Als wij niet ons lichaam en onze geest zijn, wat zijn wij dan wel?

Wat is mindfulness blogpost hoh
Een van onze meest fundamentele behoeftes is om gezien en gehoord te worden voor wie we zijn. Als mens streven we er onbewust dan wel bewust naar om erbij te horen, om thuis te komen in onszelf en om onze plek op aarde te vinden. We zijn allemaal zoekende, zoekende naar wie wij zijn en wat we hier te doen hebben. Echter zijn we onszelf en daarmee de connectie met onszelf, de ander en de natuur verloren. We zijn onszelf gaan identificeren met de verhalen in onze geest, met ons ego en met materiële zaken. Hierdoor raken we steeds meer uit verbinding met ons lichaam, onze geest en onze ziel. Dit zorgt ervoor dat we ziek worden, zowel mentaal en emotioneel als fysiek en spiritueel.Vanaf de oppervlakte gezien lijkt het alsof het goed gaat, alsof je het goed voor elkaar hebt, maar diep vanbinnen bevindt zich een knagend gevoel in jou. Een gevoel dat ernaar hunkert om gevoeld te worden. Een gevoel dat weet dat er meer is dat het analytische denken, dan het altijd maar bezig zijn, meer dan conversaties met woorden. Iets in jou weet heel goed dat het leven op aarde meer is dan deze tijd en ruimte. Namelijk de plek waar we allemaal vandaan komen en weer naar toe zullen keren: de Bron. En nee, dat is geen zweverig of spiritueel geklets. Het is de essentie van wie wij zijn. Lees maar verder, dan zal je het wat beter begrijpen.

Vandaag de dag zijn wij onszelf gaan identificeren met ons lichaam. Echter is ons lichaam een fysieke manifestatie van onze essentie. En als we kijken naar bijvoorbeeld de Yoga Filosofie, dan zul je bestuderen dat wij niet ons fysieke lichaam zijn. Ons lichaam is ons voertuig waar wij goed voor moeten zorgen. Het is onze tijdelijke verblijfplaats zolang wij hier op aarde zijn. Als wij niet ons lichaam zijn, zijn wij dan onze gedachten? Nee, wij zijn ook niet onze gedachten. Vandaag de dag zijn wij onszelf echter met onze gedachten gaan identificeren. Kijk ook maar eens naar alle beroepen die gericht zijn op het analyseren en het uitvoeren van onderzoek op basis van het denkvermogen. Onze gedachten zijn simpelweg bewuste manifestaties in ons bewustzijn. En wist je dat maar 3% van wat wij doen en denken in ons bewustzijn zit. 97% speelt zich af in ons onderbewustzijn. Gedachten zijn krachtig, dat is zeker, maar het is niet wie wij zijn. Wel kunnen we bijzonder fijne manieren aanleren om onze hersenen te trainen om bijvoorbeeld nieuwe zenuwbanen aan te leggen in onze hersenen.

Als wij niet ons lichaam en onze gedachten zijn, wat zijn we dan wel? Dat is een vraag waar oude religies en filosofieën zich al duizenden jaren over hebben gebogen. Wanneer we ons zenuwstelsel kalmeren en ons lichaam volledig kunnen ontspannen, dan kunnen we in een staat van Zijn terechtkomen die ons het gevoel geeft dat we thuis zijn, gedragen worden en een zijn met alles om ons heen. Wellicht heb je dat bijzondere eenheidsgevoel wel eens ervaren. Het is de ruimte waar gedachten en woorden overbodig zijn. Waar het fysieke

lichaam is versmolten met de ruimte om zich heen. Het is de adem die ons thuisbrengt. De adem is onze levensbron. De adem brengt ons terug naar de Bron, naar de plek waar wij vandaan komen en naar toe zullen keren.

Maar nu luidt de vraag: Hoe vaak haal jij bewust adem? Ben jij je daar eigenlijk wel bewust van? Bij House of Happiness geloven we erin dat veel ziekten ontstaan door een onjuiste ademhaling en het onderdrukken van emoties en gevoelens. We geloven er ook in dat veel ziekten, trauma’s en onderdrukte emoties en gevoelens genezen kunnen worden door de adem. En steeds vaker blijkt uit wetenschappelijke onderzoeken hoe krachtig breathwork is. Bewust ademen zorgt voor vitaliteit en gezondheid. Het is de drijvende kracht, de energie die jou leven geeft (of juist afneemt).

De adem staat centraal bij House of Happiness. In iedere les ademen we bewust. We vertragen onze adem, verstillen en zakken steeds dieper in ons lichaam. Wanneer onze gedachten gekalmeerd zijn en het lichaam zich ontspant, zijn we in staat om onze adem te reguleren waardoor onze cellen zich op gezonde wijze kunnen vernieuwen en oude cellen en afvalstoffen op juiste wijze kunnen worden afgevoerd uit ons lichaam.

Wil je direct ervaren wat een bewuste adem met jou kan doen? Probeer deze simpele oefening maar eens: plaats beide voeten op de grond en maak contact met de vloer onder jouw voeten. Sluit vervolgens je ogen en word je bewust van jouw lichaam. Doe een korte bodyscan van top tot teen. Haal vervolgens langzaam vijf keer diep adem door jouw neus in en door jouw mond uit. Laat alles los bij de uitademhaling. En ervaar maar wat het met je doet.

Ik wil je uitnodigen om weer in contact te komen met jouw adem. Laat jouw adem jou de weg wijzen naar vitaliteit, gezondheid, liefde en geluk. Echt waar! Meer heb je niet nodig. De adem is je doorway naar alles waarnaar je verlangt. Het brengt je in contact met jezelf, met de ander, met jouw omgeving en met de natuur. Wees welkom om een keer een les te volgen bij House of Happiness of deel te nemen aan een event of workshop. Je bent zo welkom lief mens! Op dat je thuis mag komen in jezelf. <3

In liefde,

Jeanine
House of Happiness