Kinderyoga

Main
Kinderyoga
Groepslessen
Slide 1

Kinderyoga voor kinderen van 4-12 jaar

Rust, plezier, concentratie, gezondheid en meer!

Kinderyoga is niet alleen leuk, het is ook heel erg gezond voor kinderen. Ik ben in te huren als Kinderyoga Docent op basisscholen, kinderdagverblijven, thuis en op kinderfeestjes als Kinderyoga Docent. Met veel plezier creëer ik memorabele kinderyogalessen. Wekelijks, om de week, een keer per maand, zo nu en dan of eenmalig. Het is allemaal mogelijk.
Yoga spelmiddag rotterdam
Slide 1
Yoga voor kinderen

Zelfexpressie

Het is voor de ontwikkeling van ieder kind belangrijk dat zij zich vrij voelen om zichzelf te uiten in de vorm van creatieve zelfexpressie en emotionele zelfexpressie. Daarnaast is het tevens belangrijk dat kinderen leren dat niet alles om prestaties en cijfers gaat. In het onderwijs wordt de focus voor het merendeel van de tijd gelegd op de ontwikkeling van de linkerhersenhelft, wat staat voor het logische, rationele en analytische denkvermogen. De rechterhersenhelft is daarentegen verantwoordelijk voor creativiteit, emoties en gevoel. De ontwikkeling van beide hersenhelften is belangrijk voor zowel de rationele, analytische intelligentie als voor de emotionele, creatieve intelligentie. Door op jonge leeftijd aandacht te besteden aan de ontwikkeling van creativiteit, zelfexpressie, gevoel en emoties, zullen kinderen later in staat zijn om beter om te gaan met uitdagende situaties. Dit vereist beoefening, zelfinzicht en zelfbewustzijn. Denk aan mindfulness, meditatie, lichaamsbewustzijn en yoga.
Slide 1

De druk van de ketel halen

Het is uit onderzoeken gebleken dat steeds meer kinderen lijden aan een angststoornis, depressie, emotionele blokkades, een gebrek aan vaardigheden om gevoel uit te drukken, prestatiedruk, faalangst, et cetera. De cijfers liegen er absoluut niet om, Google het maar eens. Dit is droevig nieuws. De druk ligt voor kinderen al erg hoog. De pandemie draagt ook bij aan een toename van angstklachten en depressie. Dat is uiterst zonde voor de vrije, creatieve geest die in de kinderjaren ontwikkeld kan worden, waar het kind zijn hele leven lang van zal profiteren. Vol liefde verzorg ik kinderyogalessen om de kinderen weer in contact te brengen met hun creatieve en emotionele capaciteiten.
Breathe - yoga kinderen
Slide 1
Joy thema lessen

Wisselende thema's

Iedere les is anders. Ieder kind is anders. Ieder kind heeft een andere behoefte. Daarom maak ik alle lessen op maat met een passend thema. Een aantal elementen voeg ik standaard aan mijn lessen toe: een bodyscan, een meditatie, oogoefeningen, yoga en ontspanningsoefeningen.

Optioneel:
- Zang, denk aan mooie Nederlandse liedjes, aan musicalliedjes of aan een mooie mantra
- Dans en beweging, zo zullen we bijvoorbeeld een energieke dans maken op Afrikaanse muziek maar ook een moderne dans
- Tekenen, vrij tekenen of een mooie mandala inkleuren
- Schilderen, schilderen met de hand om het creatieve vermogen de stimuleren
- Voorlezen, prikkelt de verbeelding en de fantasie van het kind wat later zal leiden tot creatieve oplossingen bij uitdagingen
- Acteren, zoals het naspelen van een stuk uit een musical, improvisatie of helend spel
- Schrijven, zoals het schrijven van een mooi gedicht, een brief aan zichzelf of een kort verhaaltje
- Muziek maken, met instrumenten maar ook met het eigen lichaam
- Spelletjes, zoals weerwolven!
- Yoga Slaap, een helende ontspanningsmethode die ervoor kan zorgen dat uw kind meer ontspannen is en beter slaapt
Slide 1

Denk aan de volgende themalessen:

Dierenrijk | Lente Les | Compassie Les | Verbindingsles | Kunstenaar Les | Natuur Les | Zomer Les | Herfst Les | Winter Les | Vuur Les | Aarde Les | Water Les | Lucht Les | Ruimte Les | Kleuren Les | Geuren Les | Zintuigen Les | Halloween Les
Slide 1
House of happiness rotterdam

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeanine en ben een internationaal erkend en gecertificeerde (kinderyoga)docent. Ik zie mezelf als een bevlogen yogadocente met een groot hart. Al van kleins af aan ben ik gek op dansen, acteren, zingen, schrijven en bewegen an sich. Het is mijn uitlaatklep. Ik hou van een vrije manier om mijzelf uit te drukken. Hoe meer vrijheid ik ervaar om mijzelf uit te drukken, hoe creatiever ik ben. En dat vertaalt zich ook in mijn werk. Sinds 2019 ben ik werkzaam als leefstijlcoach en sinds 2020 als yogadocente. Sinds 2022 ben ik ook gecertificeerd kinderyogadocent. Daarnaast begeleid ik workshops en organiseer ik kleinschalige events. In mijn vrije tijd dans, schrijf en lees ik graag. Ik woon in Rotterdam Noord samen met de poes Mademoiselle. Indien u meer vragen heeft over mij, neem gerust contact op via: info@hohyoga.nl
Slide 1

Praktisch

Een wekelijkse/om de twee weken/maandelijkse les van 60 minuten bedraagt €75. Een wekelijkse/om de twee weken/maandelijkse les van 90 minuten bedraagt €90. Een enkele les van 60 minuten bedraagt €90. Een enkele les van 90 minuten bedraagt €120.

Tip: Stel dat u uw dochter yogales wil laten proberen, dan is het wellicht leuk en financieel handig als uw dochter met een aantal vrienden/vriendinnen komt. Bijvoorbeeld 5 andere kinderen. Zo is een kinderyogales een stuk voordeliger.

Het bedrag is inclusief de voorbereiding van de themales, materialen, eventueel wat te drinken en wat lekkers, reistijd/reiskosten en mijn volle 100% aandacht bij de kinderen.


Wilt u uw kind heel graag kinderyoga laten doen maar beschikt u niet over de genoemde financiële middelen? Stuur mij dan een mail (info@hohyoga.nl), dan zoeken we samen naar een oplossing.

Mocht u meer informatie willen, dan kan je mij gerust mailen op info@hohyoga.nl. Dan kunnen we altijd een belafspraak of fysieke afspraak inplannen.

Praktisch